Warzywa umyj i obierz, a następnie marchew zetrzyj na tarce. Cebulę pokrój w kosteczkę. Tak przygotowane składniki przysmaż na patelni około 10-15 minut. Przypilnuj, żeby nie przypalić warzyw. Możesz dodać trochę wody, jeżeli marchew jest za bardzo sucha.
Gdy marchewka będzie już miękka, wbij jajka i mieszaj jeszcze około pięciu minut. Dodaj przyprawy, a gdy farsz ostygnie, zetrzyj twardy ser żółty. Teraz możesz przygotować naleśniki według sprawdzonego przepisu.
Farsz w ilości 1-2 łyżki układasz na brzegu placka i zawijasz. Tak przygotowana przekąska wyjdzie w kształcie tradycyjnego krokieta. Naleśniki z farszem warzywnym możesz podawać jako samodzielną przekąskę na ciepło i na zimno, również doskonale sprawdzi się, jako dodatek do barszczu.
Comments are closed.