You might also like
Filet z ryby dostarcza naszemu organizmowi wielu ważnych składników odżywczych, takich jak witaminy, białko, niezwykle ważny tłuszcz, który składa się z kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6. Należy jednak pamiętać, że nie wszystkie dostępne w supermarketach gatunki ryb są dla nas zdrowe.
Panga to ryba hodowana w rzece Mekong, zanieczyszczonej i pełnej bakterii. Poza tym, jest ona naszpikowana hormonami, różnego rodzaju chemikaliami i antybiotykami.
W mięsie tej ryby znajdziemy wiele metali ciężkich, izomerów czy też chloranów. Panga osiąga minimalną wielkość niezbędną do sprzedaży 4 razy szybciej niż jest to możliwe w naturalnych warunkach, gdyż jest karmiona różnymi śmieciami.
Ponadto, ryby te są szpikowane antybiotykami i hormonami. Mięso pangi nie zawiera cennych dla naszego organizmu witamin i mikroelementów, nie znajdziemy tam również kwasów omega-3. Jedyną jego zaletą i zarazem powodem, dla którego supermarkety tak chętnie je kupują, jest bardzo niska cena.
Comments are closed.