Przygotowana sałatka jest bardzo lekka, a do tego smakuje oraz wygląda niesamowicie pysznie, gdy ją przygotowuje moi goście zawsze bardzo sobie ją chwalą. Koniecznie przygotuj ją na najbliższą okazje, a gwarantuje że wszyscy będą zachwyceni!
1. Na mniejszą kosteczkę pokrój umytego oraz osuszonego fileta. Następnie przełóż go do miski, po czym polej oliwą z oliwek i przypraw przyprawą do gyrosa. Całość dokładnie wymieszaj , po czym smaż na małym ogniu przez kilka minut, następnie przełóż na ręcznik papierowy aby usunąć nadmiar tłuszczu.
2. Na głęboki talerz lub do miski zetrzyj za pomocą tarki na dużych oczkach obrane ogórki, po czym przypraw je solą i pozostaw na około 30 minut. Po upływie tego czasu wylej wodę, następnie dodaj do ogórków śmietanę i przypraw szczyptą soli oraz pieprzu.
3. Na małą kosteczkę pokrój obraną cebulę. Białą część pora pokrój na cieniutkie plasterki. Ugotowane oraz ostudzone jajka pokrój na mniejszą kosteczkę. Następnie z kukurydzy wylej całą wodę.
4. W szklanej misce układaj wszystkie składniki warstwami, zacznij od kurczaka, następnie por, kukurydza przygotowany sos Tzatziki, pokrojona cebula oraz jajka. Tak przygotowana sałatka jest gotowa!
Comments are closed.