Z tego prostego przepisu powstającego pyszne, miękkie i puszyste pączki, które są idealne dla każdego smakoszki.
Składniki na stole muszą być w warstwach, które osiągają najlepsze efekty. W misce wymieszaj jogurt z jajkami, cukrem i solą. Napraw dodaj 3 łyżki oleju i sodę oczyszczoną.
Po dokładnym wymieszaniu składników, należy stopniowo dodawać przesianą przez sitko mąkę i ponownie połączyć ze sobą na gładką, elastyczną masę. Jeśli ciasto będzie za rzadkie, dodaj więcej mąki. Kolejnym etapem jest zawinięcie gotowego ciasta w folię spożywczą i odstawienie na 25 minut.
Podziel się na 2 części, a następnie rozwałkuj każde ciasto na stole na około 1 cm. Wycinaj kółka za pomocą metody. W każdym kółku zrób dziurkę.W międzyczasie na patelnie wlej odpowiednią ilość oleju.
Comments are closed.