Od wielu lat przygotowuje to danie i mogę potwierdzić że dzięki rumianej pikantnej skórce to danie jeszcze bardziej apetycznie.
WYKONANIE:
2. Do miski wsyp oregano, pietruszkę, bazylię, czosnek, sól oraz bułkę tartą , wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj starty ser oraz jajka i wymieszaj ponownie.
3. Mięso połóż na desce i zacznij przekrajać wzdłuż włókien ( pamiętaj, aby nie ciąć do końca), powstać powinien duży płat. Grubość nie powinna być większa niż 1 cm. Mięso dokładnie przypraw solą oraz pieprzem.
4. Wcześniej przygotowany farsz rozłóż równomiernie na całym mięsie. Zostaw 2 cm wolnej krawędzi.
5. Ostrożnie w rolkę zwijaj wołowiną, postaraj się aby nadzienie pozostało w środku.
6. Nitką kulinarną zwiąż mocno mięso.
7. Na patelni włóż cebule, a na nią przygotowaną roladę (szew w dół). Całość polej winem oraz sokiem pomidorowym. Folią aluminiową owiń patelnię i wstaw w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni. Przez około 2 godziny piecz roladę.
8. Żeby chrupiąca była skórka przed końcem pieczenia należy zdjąć folię i wstawić ponownie do piekarnika na 20 minut.
Na pewno zachwyci Cię ten smak!
Comments are closed.