1.Za pomocą blendera lub tłuczka zmiel na miazgę ciastka, tak aby wyglądały jak mąka, następnie wymieszaj to z masłem.
2. Przygotowaną formę wyłóż dokładnie papierem do pieczenia, następnie dokładnie wyrównaj zmielone ciastka, które tworzą spód. Aby stwardniały włóż do lodówki na 30 minut.
3.Taraz masz czas na zrobienie masy. Do szklanki wlej ¾ wody , następnie wsyp żelatynę i odstaw na około 10 minut. Za pomocą kąpieli wodnej rozpuść żelatynę.
4.Śmietanę ,serek mascarpone oraz mleko skondensowane połącz dokładnie z żelatyną.
5. Otrzymaną masę wlej do formy, w której są już ciastka. Na około 2-3 godziny odstaw do lodówki, aby ciasto otrzymało właściwą konsystencje.
6. Jako dekorację użyj ulubionych owoców. Idealnie pasują maliny, borówki lub jagody.
Życzę smacznego!
Koniecznie przygotuj to ciasto , a jego smak nie tylko Ciebie zachwyci.
Comments are closed.