1.Mięso dokładnie umyj, osusz je ręcznikiem papierowym, następnie pokrój średniej wielkości kostkę. Wlej wodę do dużego garnka (4l), wrzuć mięso z dodatkiem liści laurowych i gotuj przez 20 minut.
2. Pokrojone w kostkę ziemniaki , wrzuć do gotującego się mięsa po upływie tych 20 minut. Olej wlej na patelnię i smaż pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty przez prasę czosnek, dopraw pieprzem oraz solą, następnie przenieś całość do garnka.
3.W małej miseczce ubij jajka, następnie wlewaj do zupy małym strumyczkiem, cały czas mieszając i gotuj tak jeszcze przez 7 minut.
4.Posiekany koperek dodaj na koniec , dokładnie wymieszaj, następnie zdejmij z ognia. Pod przykryciem zostaw na około 30 minut.
5. Na patelnie wlej oliwę z oliwek i smaż pokrojone w kostkę kromki. To cały przepis!
Gotowe grzanki dodawaj do zupy. Koniecznie podaj tą zupę swoim bliskim. Smacznego!
Comments are closed.