Ziemniaki z dodatkiem kiszonej kapusty oraz boczku-genialne jest połączenie tych wszystkich składników.

Od mojej mamy dostałam świetny przepis na sycący obiad. Przygotowanie jest bardzo proste, a smak za każdym razem coraz bardziej zachwyca.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • Ziemniaki- 1 kg
  • Kiszona kapusta -500 g
  • Cebula- 1 duża oraz 1 mała
  • Marchew – 1 mała
  • Kiełbasa- 1 sztuka
  • Wieprzowy smalec
  • Boczek -100 g
  • Kminek, mielona papryka czerwona, pieprz

 

WYKONANIE:

1.Ziemniaki ugotuj w skórce, wystudź, następnie obierz oraz w plastry pokrój.

2.Posiekaną cebulę podsmaż na smalcu. Jak cebula się zarumieni dodaj pokrojoną drobno marchew, kapustę i przypraw solą oraz pozostałymi przyprawami.

3.Na drugiej patelni podsmaż małą cebulkę, kiełbasę oraz boczek, przypraw kminkiem. Do garnka włóż wszystkie składniki oraz dodaj także pokrojone ziemniaki.

 

Pokrywką przykryj garnek, mocno nim potrząśnij i w ten sposób wszystkie składniki zostały wymieszane. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!