You might also like
Jeżeli jesteś wielkim fanem kapusty kiszonej, ten szybki przepis jest idealny dla Ciebie. Ta marynowana kapusta w occie jest tak smaczna, że zajadać się nią będzie cała rodzina. Do jej przygotowania potrzebne są następujące składniki:
Do dużego garnka należy wlać 1,5 litra wody i dodać do niej pieprz, cukier, sól i ocet, a następnie zagotować. W międzyczasie zdejmij z kapusty 2-3 zewnętrzne liście i dokładnie umyj. Następnie pokrój każdą sztukę na ok. 10 mniejszych części.
Jeżeli kapusta jest już gotowa, w następnym kroku należy obrać i pokroić czosnek w plasterki. Obrać i umyć marchewkę i zetrzeć ją na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Gdy wszystkie warzywa są już odpowiednio przygotowane, trzeba umieścić je w specjalnym pojemniku, w którym będziemy marynować naszą kapustę np. w dużym słoiku.
Comments are closed.