Nadziewane roladki drobiowe – Z nadzieniem, przygotowanym w ten sposób smakują obłędnie. Znikają ze stołu błyskawicznie
Mięso drobiowe, to produkt uniwersalny i można go doskonale łączyć ze wszystkimi dodatkami. Świetnie smakuje z warzywami, grzybami, ryżem i ziemniakami.
Drób jest również bardzo zdrowy i polecany szczególnie osobom z alergiami pokarmowymi. Najbardziej w każdej niemal postaci smakuje naszym najmłodszym pociechom.
Zatem, koniecznie poznaj przepis na roladki drobiowe z genialnym, pysznym i aromatycznym nadzieniem serowym, według tego sprawdzonego przepisu. Spróbuj i przekonaj się sama!
SKŁADNIKI:
- 500 g fileta z kurczaka
- 100 gram serka topionego
- 40 gram posiekanych włoskich orzechów
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 1 jajko
- sól i pieprz do smaku, bułka tarta
- olej słonecznikowy
PRZYGOTOWANIE:
1. Filety umyj, oczyść i osusz ręcznikiem papierowym, a następnie przekrój każdego wzdłuż na pół i delikatnie rozbij tłuczkiem przez folię spożywczą. Pamiętaj, że mięso drobiowe jest bardzo delikatne i łatwo jest uszkodzić jego strukturę. Rozbite plastry mięsa przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki. W tym czasie, przygotuj pyszne nadzienie.
2. Cebulę obierz i pokrój w drobną kosteczkę. Potem podsmaż ją na rozgrzanej patelni z olejem, a kiedy się zeszkli – dodaj obraną i startą na tarce o grubych oczkach marchewkę. Podsmażaj na wolnym ogniu, często mieszając do miękkości.
3. Serek topiony, pokrój w kosteczkę i rozpuść w małym garnku na małym ogniu, często mieszając do uzyskania konsystencji gładkiej, jednolitej masy.
4. Potem, do serka dodaj podsmażoną cebulkę z marchewką, orzechy i dokładnie wymieszaj.
5. Na brzegu każdego rozbitego plastra mięsa, nałóż łyżkę nadzienia i zawiń ciasno, zabezpieczając wszystkie brzegi. Jeśli jest taka potrzeba, możesz pomóc sobie wykałaczkami.
6. Zawinięte roladki z nadzieniem, zanurzaj kolejno najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej i smaż na rozgrzanej patelni z olejem z każdej strony na złoty kolor. Gotowe!
Comments are closed.