Doskonała przystawka z buraków, którą możesz przygotować wcześniej i przechować w lodówce. Wyrazisty smak i aromatyczny zapach sprawią, że nikt nie będzie w stanie im się oprzeć. Do dzieła!
1. Buraki umyj i obierz ze skórki. Potem, zetrzyj je na tarce o grubych oczkach.
2. Następnie, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszaj.
3. W miseczce wymieszaj sok wyciśnięty z mandarynki z olejem, octem, kurkumą, kolendrą, solą i pieprzem. Przygotowaną marynatą buraczki wraz z sokiem, który puściły i wymieszaj.
4. Gotowe buraczki, przełóż do słoiczka i szczelnie zakręć pokrywkę. Wstaw do lodówki na co najmniej całą noc. Gotowe!
Pamiętaj, aby przed podaniem zawsze wymieszać buraczki z marynatą. Doskonale smakuje jako samodzielna przekąska lub jako aromatyczny dodatek do dań mięsnych. Smacznego!
Comments are closed.