Przygotujesz ją szybko z łatwo dostępnych składników i z prawdziwą przyjemnością. Doskonałe połączenia smaków sprawia, że bliscy nie mogą jej się oprzeć i błyskawicznie znika ze stołu. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Fileta z kurczaka, ugotuj w lekko osolonej wodzie, potem go wystudź i pokrój w kosteczkę. Ser, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
2. Obrane ziemniaki ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie, jajka ugotuj na twardo. Gdy ziemniaki wystygną, zetrzyj je na tarce o grubych oczkach. Jajka obierz, oddziel białka od żółtek i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Marynowane pieczarki, pokrój w kosteczkę, szczypiorek posiekaj.
3. Sałatkę, układaj warstwami: Najpierw warstwa ziemniaków, posmarowanych majonezem.
4. Następnie, szczypiorek i marynowane pieczarki, wysmarowane majonezem.
5. Potem, żółtka i filet z kurczaka, wysmarowane majonezem. Na koniec, białka i żółty ser.
6. Wstaw do lodówki na 1-2 godziny. Gotowe!
Przed podaniem, udekoruj sałatkę świeżym koperkiem i jagodami kaliny lub granatem. Życzę smacznego i Wesołych Świąt!
Comments are closed.