Pyszna rolada z mięsa mielonego: Tak przygotowała ją moja babcia. Smak mile zaskoczył mnie i gości

To danie idealne dla osób, które są zabiegane i chcą zminimalizować czas spędzony w kuchni.

Jeśli chcesz jeszcze bardziej oszczędzić czas – możesz przygotować roladę wcześniej, włożyć do zamrażalki, a potem wyjąć i upiec. Będzie wyborna! Smakuje wyśmienicie na ciepło, ale też na zimno, więc jest dobrym pomysłem na smaczny obiad bez względu na porę roku.

 

Składniki:

  • 1 kg mielonej wieprzowiny
  • 100 ml mleka
  • 2-3 ząbki czosnku
  • przyprawy do smaku (zioła prowansalskie, papryka)
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu

Nadzienie:

  • musztarda (lub keczup, wedle uznania)
  • starty ser

Opcjonalnie:

  • kwaśna śmietana

Przygotowanie:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!