Do ich zrobienia potrzebować będziesz:
Przygotowanie:
Na samym początku należy ziemniaki dokładnie umyć, a następnie obrać. W razie potrzeby pokrój je na równe kawałki. Następnie drewnianym patyczkiem należy ponakłuwać ziemniaki w kilku miejscach. Wszelkie zioła posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Przygotuj dużą miskę, w której następnie połączysz wszystkie składniki: posiekane zioła, czosnek, oliwę, sól, musztardę, a także pozostałe, wybrane przez Ciebie, przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj, a następnie wylej na wcześniej przygotowane ziemniaki tak, aby wszystkie zyskały niepowtarzalnego smaku oraz aromatu.
Następnie ziemniaki należy umieścić w rękawie, w którym zrobisz później kilka otworów. Piekarnik rozgrzej do 180-200 stopni. Kiedy będzie on gotowy do użycia, umieść w nim ziemniaki i piecz przez 40-60 minut (w zależności od wielkości bulw). Po upływie tego czasu przepyszne danie będzie gotowe. Smacznego!
Comments are closed.