Warto spróbować ich z nadzieniem twarogowym, który na pewno ucieszy podniebienie konsumenta.
Trzeba dokładnie wymieszać jedno jajo z serem za pomocną widelca. Przechodząc do naszych pysznych bułeczek należy wymieszać składniki takie jak cukier, sól, ocet oraz kefir używając kuchennej trzepaczki. Kiedy składniki dobrze się połączą należy dosypać proszek do pieczenia, oraz dodać jedno żółtko i dwa białka i dosypując mąkę – dokładnie ugnieść ciasto.
Gdy ciasto uzyska odpowiednią konsystencję trzeba uformować je w wałeczek o grubości kciuka, a później pociąć w ok 4-5 centymetrowe kawałki.
Należy każdy kawałek zgnieść delikatnie dłonią aż powstanie malutki placuszek, następnie nałożyć odrobinę farszu i skleić brzegi ciasta. Tak przygotowane bułki należy przełożyć do wyłożonej papierem blaszki oraz posmarować je białkiem, by mogły w piekarniku się doskonale przyrumienić.
Comments are closed.