Można je przygotować na grillu lub w warunkach domowych na patelni. Niezwykle soczyste, a wykonanie jest tak proste, jak bułka z masłem!
Przygotowanej mięso umyj i zmiel w maszynce. Czosnek obierz z łupinki, drobno zetrzyj i zagotuj na wolnym ogniu w 50 ml wody, zostaw pod przykryciem na pięć minut. Do przygotowanego mięsa dodaj ostudzony czosnek, wodę mineralną, sodę oraz sól. Tak doprawione mięso pozostaw na minimum 3 godziny w lodówce.
Najbardziej smaczne wychodzą, gdy w lodówce przeleżą cała noc. Po czasie odpoczynku mięso formujemy, najlepiej zwilżonymi dłońmi na kształt kiełbasek.
Ponownie zostawiamy na godzinę w lodówce. Po wyciągnięciu smarujemy kiełbaski olejem i prawie są gotowe. Wystarczy, że usmażysz je na grillu lub patelni. Możesz kiełbaski podawać w bułce, z ulubionymi sosami lub jako przekąskę na talerzu ozdobione sałatkami.
Comments are closed.