Uchylmy rąbka tajemnicy na chrupiącego kurczaka – Jak szefowie kuchni marynują kurczaka.

Lista składników:

  • czosnek / 4 ząbki
  • wytrawne, białe wino / 2 łyżki
  • oliwa z oliwek / 2 łyżki
  • musztarda / 2 łyżki
  • sos tabasco / 1 mała łyżeczka
  • zioła prowansalskie / 1 łyżeczka
  • sól / szczypta

Sposób przygotowania:

Nagrzej piekarnik na 180 stopni. Przygotuj marynatę: Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj wszystkie płynne produkty: wino, oliwę z oliwek, musztardę, ostry sos, zioła i sól. Wymieszaj dokładnie do połączenia się składników.

 

Przygotuj kurczaka: Kurczaka natrzyj przygotowaną wcześniej marynatą i podsmaż na rozgrzanej patelni 5 minut z obu stron. Podsmażonego kurczaka przełóż do piekarnika i piecz przez do miękkości.

Kurczak w ziołach na maśle

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!