Ciasteczka zmiel na miazgę w blenderze. Jeżeli nie masz blendera, włóż je do papierowej torby i rozkrusz je uderzając o nie wałkiem do ciasta. Przesyp je do miski. Dodaj do nich masło orzechowe i dokładnie wymieszaj aż do uzyskania jednolitej masy bez grudek. Uformuj masę w podłużne wałeczki równej wielkości.
Ale pamiętaj, tak naprawdę możesz zrobić dowolne kształty. Ciasteczka kolejno zamaczaj w rozpuszczonej w kąpieli wodnej gorzkiej czekoladzie i układaj je na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem lub folią spożywczą. Ciasteczka możesz udekorować kolorowymi posypkami lub owocami liofilizowanymi.
Fajnym pomysłem jest zrobienie na nich nieregularnych wzorków z białej czekolady. Wyglądają wtedy bardzo fantazyjnie. Gdy polewa wystygnie, smakołyki są gotowe do jedzenia. Aby przyśpieszyć proces zastygania polewy możesz włożyć batoniki do lodówki.
Comments are closed.