Ciasto na pierogi- są miękkie oraz bardzo delikatne, za każdym razem korzystam z tego sprawdzonego przepisu.

Kiedyś za każdym razem miałam problem z przygotowaniem ciasta na pierogi, gdyż nie chciało mi wyjść, nie było takie jakie naprawdę powinno być.

 

Moja rodzina uwielbia jeść pierogi pod każdą postacią , wiec stwierdziłam , że będę szukała do skutku odpowiedniego przepisu. W końcu się udało i chętnie podzielę się z wami tym świetnym przepisem. Zapraszam na przepis poniżej.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • Szklaka wody gazowanej
  • 2,5-3 szklanki mąki pszennej
  • Jajko
  • Pół łyżeczki cukru
  • 4 łyżki oleju słonecznikowego
  • Pół łyżeczki soli

WYKONANIE:

1.Do wysokiej miski wlej wodę mineralną, olej słonecznikowy, dodaj jajka cukier oraz sól, dokładnie całość wymieszaj.

2.  Dodaj mąkę i dokładnie całość wymieszaj, następnie zagnieć ciasto na jednolitą masę,

3.Przygotowane ciasto dokładnie folią spożywczą owiń, mokrą ściereczka przykryj, następnie odłóż na bok na 20 minut. Właśnie przygotowałaś doskonałe ciasto na pierogi.

4. Teraz masz czas na przygotowanie odpowiedniego nadzienia lub farszu. Bardzo często przygotowuje pierogi ruskie, z kapustą i grzybami oraz mięsne, bądź z owocami sezonowymi. To Wszystko!

 

Doskonałe ciasto na pierogi przygotujesz dodając wody mineralnej. Nie ważne jakie nadzienie użyjesz, Twoje pierogi zawsze będą delikatne oraz bardzo miękkie. Życzę smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!