Roladki z kurczaka to idealny pomysł zarówno na obiad, jak również na mięsną przekąskę na przyjęcie. Ten przepis zachwyci na pewno miłośników żółtego sera, który rozpuszczony w mięsnym filecie tworzy idealną kompozycję smakową.
Piersi z kurczaka rozbijamy – tak jak na kotlety. Obsypujemy solą i pieprzem. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Ser żółty również ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Na każdym filecie układamy niewielką ilość farszu, następnie zwijamy ją w rulon. Roladkę możemy spiąć na krawędzi wykałaczką lub związać nitką, aby mieć pewność, że nie rozleci nam się podczas smażenia.
Roladki podsmażamy na patelni z rozgrzanym wcześniej olejem na złoto-brązowy kolor. Następnie ściągamy z nich nitki lub wykałaczki. W międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 200 stopni.
Comments are closed.