Pyszna Kapusta w cieście – Jest tak dobra, że każdy prosi o ten przepis. Hit każdej imprezy

Jeżeli chcesz zaskoczyć swoich gości i podać im przekąskę, która zaskoczy ich kubki smakowe, musisz wiedzieć, że nie potrzebujesz wcale wyszukanych składników najwyżej półki.

Czasami wystarczą proste, tanie produkty i odrobina kreatywności, by stworzyć smaczne danie. Przykładem przepysznej przekąski mogą być liście kapusty w cieście. Ich przygotowanie zajmie Ci zaledwie kwadrans, do tego listka składników jest naprawdę krótka, a sposób przygotowania dziecinnie prosty!

Kapusta w cieście – składniki

  • główka kapusty
  • 4 łyżki majonezu
  • 3 łyżki mąki
  • 3 jajka
  • sól, pieprz do smaku
  • ulubione przyprawy

Kapusta w cieście – sposób przygotowania

W garnku zagotuj wodę z solą. Włóż do wrzątku kapustę i gotuj ją przez 3 minuty. Kiedy kapusta będzie stygła, przygotuj ciasto.

 

Rozbij jajka, roztrzep je w misce. Dodaj do nich mąkę, majonez i dobrze wymieszaj. Następnie dopraw ciasto i wymieszaj je jeszcze raz. Możesz zrobić to ręcznie lub z pomocą miksera.

Oddziel liście kapusty. Każdy z nich podziel na 2-3 kawałki. Każdy z nich smaż na gorącym oleju do uzyskania złotej barwy.

 

Przekąska jest już gotowa. Możesz podawać ją z ulubionym sosem. Świetnie sprawdzi się sos serowy.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!