Niespotykane połączenie. Pieczone, mięsne kotlety zapiekane z twarogiem.. Sprawdzony przepis

Większość z nas ma w zwyczaju smażyć kotlety, a szkoda.

Zdecydowanie zdrowszą metodą przygotowywania dań mięsnych jest bowiem pieczenie. Możemy śmiało wykorzystać interesujący przepis na kotlety pieczone z twarogiem, które są nie tyko pyszne, ale i soczyste. Co więcej, dosyć szybko się je przygotowuje.

 

Do przygotowania klopsów będziemy potrzebować przede wszystkim:

  • 500 g mięsa mielonego
  • 200 g sera twarogowego
  • 50 ml wody
  • 50 g bułki tartej
  • łyżeczka soli
  • pieprz do smaku
  • 2 jaja
  • 2 cebule
  • 2-3 ząbki czosnku

Jeśli będziemy chcieli zrobić także sos do kotlecików, potrzebować będziemy:

  • 30 g masła
  • 150 g śmietany kwaśnej
  • 30 mąki pszennej
  • 250 ml wrzącej wody
  • pieprz do smaku

Wykonanie takich kotletów twarogowych jest niesamowicie proste. Pierwszym etapem będzie zmieszanie ze sobą jajek, mięsa, soli oraz pieprzu. W oddzielnej misce należy zaś umieścić twaróg. Kolejną czynnością, którą należy wykonać jest zmiksowanie ze sobą wszystkich składników.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!