Sięgamy po jajka i oddzielamy białka od żółtek. W pierwszym naczyniu ubijamy żółtka z kurkumą, przyprawami i solą, po czym dodajemy przestudzoną marchewkę. W drugim naczyniu należy ubić jajka z odrobiną soli i sokiem z cytryny.
Na pokrytą pergaminem i posmarowaną masłem formę do pieczenia wlewamy sporządzone ciasto. Jego grubość powinna być nie większa niż 0,5 cm.
Formę wkładamy do gorącego piekarnika (180 stopni). Pieczemy przez 15-20 minut. Gdy ciasto się piecze, sporządzamy nadzienie słodkie lub słone.
Po tym czasie wylewamy wodę i osuszamy rodzynki. Dodajemy twarożek lub ser śmietankowy i wanilię. Mieszamy.
Następnie wyjmujemy formę z piekarnika. Powoli wyciągamy ciasto z blachy i smarujemy je przygotowanym farszem. Zwijamy wszystko w rulon i owijamy folią.
Next Post
Comments are closed.