Dzięki tej sztuczce przygotowuje kurczaka o wiele szybciej i łatwiej. Mięso zyska wyjątkowy aromat

  • 400 g mięsa z kurczaka (w kawałkach)
  • 2 łyżeczki curry
  • 2 małe opakowania jogurtu naturalnego
  • odrobina soli

 

Kurczak otulony warzywami

  • 400 g mięsa z kurczaka (filet lub w kawałkach)
  • 1 papryka czerwona
  • 1 duża cebula
  • 1 marchewka
  • 1 duży brokuł
  • 1 opakowanie sosu do mięs (dowolnie)

Mając powyższe przepisy, zdecyduj się na ulubioną marynatę. Podane składniki dokładnie wymieszaj i umieść razem z kurczakiem w torebce lub pojemniku. Tak gotową kompozycję odstaw do lodówki co najmniej na 24 godziny. Na drugi dzień możesz kurczaka piec w worku lub smażyć na patelni.

 

Ciekawym rozwiązaniem jest również mrożenie marynowanego mięsa z kurczaka. Wystarczy szczelnie zamknąć worek bądź plastikowy pojemnik i włożyć do zamrażalnika. Tak mięso może być przechowywane nawet przez dłuższy czas, a Ty masz od razu gotowy sposób na obiad.

Do marynat możesz wykorzystywać także skrzydełka lub pałki z kurczaka. Wychodzą soczyste i niezwykle aromatyczne!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!