Po raz pierwszy gdy upiekłam mielone kotlety w piekarniku , to nie zauważyłam nawet jak do stołu zasiedliśmy. Wszystkie piekły się w jednym czasie , a ja miałam czas aby porozmawiać z synem oraz zobaczyć dzisiejszą prasę.
Mają mniej tłuszczu, a do tego są bardzo soczyste oraz delikatne. Koniecznie spróbuj , a zobaczysz jakie są pyszne.
LISTA SKŁADNIKÓW:
1.W mleku namocz kromki chleba i nadmiar odciśnij.
2.W drobną kostkę pokrój wcześniej obraną cebulę.
3.Do jajek roztrzepanych dodaj musztardę oraz posiekane zioła. Dokładnie wszystko wymieszaj.
4. Do miski z mięsem mielonym dodaj przygotowane jajka z dodatkiem musztardy, namoczony chleb, przypraw do smaku pierzem oraz solą. Rękoma wymieszaj dokładnie mięso.
5.Blachę wyłóż papierem do pieczenia i połóż na nią uformowane średnie kotleciki.
6.Piecz przez 30 minut w 200-220 stopniach. Życzę smacznego!
Upieczone mielone kotlety podawaj z surówką z buraczków oraz z ziemniakami.
Comments are closed.