Mrożone cytryny zwalczają złośliwe nowotwory w organizmie!
Mrożone cytryny zwalczają złośliwe nowotwory w organizmie! Ostatnim głośnym odkryciem naukowym jest to, że dzięki mrożonym cytrynom jesteśmy w stanie zwalczyć złośliwy nowotwór, który zaczyna rozwijać się w organizmie.
Cytryna ma niezwykle szerokie zastosowanie w kuchni, a także w domowych kuracjach zdrowotnych. To właśnie dlatego stała się tak popularną rośliną. Ten cytrus zyskała sobie stabilną pozycję na każdym kontynencie. Sok, który zawierają w sobie te żółte owoce, to skarbnica wielu składników odżywczych. Jest w nim także spora dawka antyoksydantów, niezbędnych do zachowania harmonijnego stanu naszego ciała. Sok z cytryny doceniany jest także ze względu na jego niepowtarzalny smak. Z tych wszystkich powodów, cytryny znalazły się w centrum zainteresowania wszystkich dbających o swoje zdrowie. Nawet starożytne receptury wskazują je, jako istotny składnik wielu mikstur uzdrawiających.
Dzięki spożywaniu cytrynom możesz wzmocnić swój układ odpornościowy oraz zwalczyć przyczynę wielu poważnych chorób, czyli wolne rodniki. Nie wszyscy zadają sobie sprawę, że najwięcej składników odżywczych posiadają akurat skórki cytryn. To właśnie w nich jest najwięcej związków przeciwutleniaczy i olejków eterycznych. To właśnie dzięki nim, nasz organizm będzie w stanie zmierzyć się z rozwijającym się nowotworem. Ponadto cytryny to naturalny antybiotyk. Posiadają one także właściwości antywirusowe. Dzięki cytrynom zwalczysz mikroby, które usiłują zagnieździć się w Twoim organizmie powodujące przy tym choroby i stany zapalne. To walorów leczniczych cytryn dodać należy także zdolność obniżenia ciśnienia krwi, a także kojące działanie w przypadku chorób układu nerwowego.
Co zatem przyniosły nam ostatnie badania naukowe przeprowadzone na cytrynach? Ku zaskoczeniu wszystkich okazało się, że mają one właściwości antyrakowe. Wynika z tego, że ich działanie jest skuteczniejsze bardziej niż chemioterapia.
Wedle badań zaprezentowanych na łamach renomowanego pisma „Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization”, cytryna obniża wystąpienie niektórych rodzajów raka aż o 50%. Według przeprowadzonych eksperymentów w jednej cytrynie znajduje się aż 22 substancji antyrakowych. Do nich zaliczamy glikozydy, pektyny, a także… witaminę C!
Ponieważ cytryny mają w sobie właściwości zasadowe, ich spożywanie zmienia nasze wewnętrzne środowisko. Tym samym komórki nowotworowe napotykają na niesprzyjające im warunki rozwoju. Właśnie dlatego sok z cytryny zostały uznane za doskonały środek antyrakowy. Co więcej, nie tylko mogą one powstrzymać rozwój nowotworu, ale także zlikwidować te komórki rakowe, które już powstały. Ta właściwość została potwierdzona już w ponad dwudziestu badaniach naukowych. Z prowadzonych analiz wynika, że szczególnie dobrze radzą sobie one w zwalczaniu komórek raka piersi.
Do inwazyjnej dla naszego organizmu chemioterapii stosuje się silny związek chemiczny adriamycynę. Jego zadaniem jest powstrzymanie rozprzestrzeniania się komórek rakowych. Podobną właściwością pochwalić mogą się naturalne związki chemiczne, które są obecne w cytrynie. Jak wygląda różnica pomiędzy naturalnym a chemicznym sposobem na zatrzymanie rozwoju raka? Otóż z badań wynika, że cytryna jest w tym przypadku o 10.000 razy skuteczniejsza od adriamycyny. Przewaga naturalnej kuracji polega na tym, że w przeciwieństwie do leków na raka, nie niszczy ona zdrowych komórek.
Okazuje się, że największą skutecznością wyróżniają się mrożone cytryny. Warto zastosować taką kurację w poniższych wypadkach:
- rak wątroby
- rak prostaty
- rak trzustki
- rak jelita grubego i odbytu
- neuroblastomy
- leukemii
Pokonasz złośliwy nowotwór dzięki mrożonym cytrynom
Tak jak wspominaliśmy, w skórce cytryny jest wiele zdrowotnych substancji. Dlatego gorąco zalecamy jedzenie całych owoców, bez obierania ich
Jak przygotować cytryny do kuracji antyrakowej?
Skorzystamy ze wszystkich zawartych w cytrynach właściwości antynowotworowych, jeżeli pozostawimy je w skórce oraz zmrozimy przed przygotowaniem.
- Bardzo ważne jest odpowiednie wymycie cytryn. Wykorzystujemy w tym celu ocet jabłkowy albo sok wyciśnięty z innej cytryny.
- Jak już dokładnie oczyścisz skórkę, cytrynę wkładamy do zamrażarki. Mają być one tam tak długo, aż staną się twarde i suche.
- Kiedy uzyskają już te cechy, należy je zetrzeć na tarce.
Zabezpieczysz się przed rakiem, jeżeli co miesiąc spożyjesz przynajmniej 150 gramów tak przygotowanych cytryn. Koniecznie udostępnij tę zdrowotną recepturę swoim znajomym i bliskim. Dzięki temu pomożesz im zachować dobre zdrowie i spokojną przyszłość.
Comments are closed.