Jedną z bardziej sycących wersji jest wykorzystanie do nich mięsa. To idealny pomysł zarówno na obiad jak i na kolację.
W misce należy ubić 4 jajka wraz z dodatkiem cukru oraz soli. Potem dodać do tych składników 600 ml mleka, mąkę, a także słonecznikowy olej. Wszystko razem dokładnie wymieszać, aż do całkowitego połączenia się produktów. Z tak przygotowanego ciasta usmażyć naleśniki, najlepiej cienkie, aby było łatwiej je zwinąć.
Mięso przepuścić przez maszynkę z cebulą. Wlać do niego resztę mleka, a potem wymieszać z przyprawami. Każdy naleśnik przekroić na pół. Na każdy z nich ułożyć warstwę przygotowanego nadzienia i składać w trójkąty.
Widelcem ubić resztę jajek z 50 ml mleka oraz solą. Każdy naleśnik zanurzać w tym cieście, a następnie smażyć go na rozgrzanej patelni z olejem. Średnio na proces smażenia należy przeznaczyć 4 minuty. Jeśli nadzienie nie będzie jeszcze dobrze wysmażone, proces ten trzeba nieco wydłużyć.
Comments are closed.