Proste przygotowanie ciasta – Każdy skusi się na pączki jogurtowe jako niedzielny poranny przysmak.

Pyszne pączki jogurtowe bez drożdży. Ten przepis jest prosty w prostym, więc nie sprawi, że wykonasz wykonanie gospodyni domowej.

Z tego prostego przepisu powstającego pyszne, miękkie i puszyste pączki, które są idealne dla każdego smakoszki.

 

Skład:

  • 250 ml Jogurtu naturalnego
  • 2,5 mąki pszennej
  • 5 łyżek cukru
  • 3 łyżki oleju
  • 1 jajko
  • Półki łyżeczki sody oczyszczonej
  • Olej do smażenia
  • Sol
  • Cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Składniki na stole muszą być w warstwach, które osiągają najlepsze efekty. W misce wymieszaj jogurt z jajkami, cukrem i solą. Napraw dodaj 3 łyżki oleju i sodę oczyszczoną.

 

Po dokładnym wymieszaniu składników, należy stopniowo dodawać przesianą przez sitko mąkę i ponownie połączyć ze sobą na gładką, elastyczną masę. Jeśli ciasto będzie za rzadkie, dodaj więcej mąki.  Kolejnym etapem jest zawinięcie gotowego ciasta w folię spożywczą i odstawienie na 25 minut.

 

Podziel się na 2 części, a następnie rozwałkuj każde ciasto na stole na około 1 cm. Wycinaj kółka za pomocą metody. W każdym kółku zrób dziurkę.W międzyczasie na patelnie wlej odpowiednią ilość oleju.

Pączki należy smażyć z obu stron na pojawienie się oleju do uzyskania złotego koloru. Można również posypać pączki cukrem pudrem. Smacznego!!!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!