Wystarczy stosować 2 żelazne zasady, dzięki którym ogórki w Twoich zbiorach zawsze będą smaczne, zielone i soczyste.
Pierwszą zasadą, jest kupno dobrej jakości, sprawdzoną sadzonkę hybrydy, która nigdy Cię nie zawiodła.
Drugą zaś, zastosowanie w nawożeniu – sody. Wymieszaj 10 litrów wody z 1 łyżką sody i podlewaj rośliny (polewaj również liście) jeden raz na 10 dni.
Uwaga: w przypadku leczenia roślin, należy zastosować inne proporcje sody z wodą. Jej nadmiar, może zniszczyć roślinę.
1. Sposób jest niskobudżetowy.
2. Sodę masz zawsze w swojej kuchni.
3. Pomaga zwiększyć wiązanie płodów rolnych i przedłuża okres plenności roślin.
4. Poprawia smak ogórków.
5. Liście ogórków są soczyście zielone
6. Dezynfekuje roślinę przed chorobami grzybiczymi.
7. Zapobiega żółknięciu liści i więdnięciu wierzchołków.
8. Pomaga zwalczać szkodniki.
9. Jest bezpiecznym i sprawdzonym, ludowym sposobem, stosowanym od lat przez ogrodników.
Comments are closed.