Jest tak smaczne, że trudno się powstrzymać aby nie wziąć drugiej porcji. Jeśli chcecie otrzymać świetną i nietrudną przystawkę pieczarkową, która wszystkim zasmakuje i będziecie potrzebować:
Obrane ząbki czosnku przeciskamy przez praskę. Po chwili dzielimy to co wyszło na dwie części. Jedną z nich umieszczamy na rozgrzany olej na patelni. Dodajemy papryczkę chili i chwilę czekamy aż zarumieni się czosnek. Następnie dodajemy dokładnie umyte i wyczyszczone pieczarki, krótko potem ocet balsamiczny i sos sojowy.
Wymieszamy razem delikatnie ale dokładnie z solą i pieprzem i dusimy około 10 minut pamiętając, aby często mieszać. Na koniec przyprawiamy wszystko ziołami.
Przepis polecamy wszystkim, którzy lubią grzyby z patelni, a także tym, którym brak czasu uniemożliwia przygotowanie czegoś bardziej wyszukanego. Smakuje i na zimno i na gorąco. Uważajcie bo szybko zniknie ze stołu dlatego czasami warto przygotować więcej – na przykład podwójną porcję.
Comments are closed.