Zawsze chciałam powtórzyć smak tej surówki. Niestety nie udawało mi się , lecz pewnego dnia znalazłam ten przepis w notatniku mojej babci. Bardzo chętnie podzielę się tak wspaniałym przepisem, który na pewno zachwyci nie jedną osobę. Przygotowanie jest przyjemne oraz bardzo szybkie. Jestem pewna , że i wam ona bardzo posmakuje.
1.Wszystkie warzywa pokrój na jednakowe paski , następnie przypraw solą, cukrem , dodaj ocet oraz oliwę , dokładnie wszystko wymieszaj, później odstaw na około godzinę. Po upływie tego czasu do garnka dokładnie przełóż surówkę i przez 10 minut gotuj. Do czystych słoików przełóż przygotowaną surówkę. Mocno pozakręcaj pokrywki , po czym odstaw do ciemnego miejsca. Tak przygotowana oraz zabezpieczona surówka może leżeć przez kilka miesięcy.
Smak surówki będzie soczysty oraz chrupiący. Podawaj ją do obiadu lub zajadaj się nią samodzielnie. Życzę smacznego!
Comments are closed.