1. Do miski wsyp cukier waniliowy, cukier oraz kaszę mannę, dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj wodę, po czym ponownie całość połącz ze sobą i odstaw na około 2-3 godziny ( jeśli chcesz przygotuj kaszę sobie rano).
2. Po upływie 2-3 godzin dodaj powoli olej oraz kakao. Całość dokładnie połącz ze sobą.
3. Gdy składniki odpowiednio się połączyły ze sobą , dodaj proszek do pieczenia oraz powoli cały czas mieszając dodawaj mąkę oraz rodzynki. Mieszaj do momentu, aż całość się ze sobą połączy.
4. Następnie blachę dokładnie posmaruj olejem, po czym obsyp ją mąką. Do tak przygotowanej blachy wlej przygotowane ciasto.
5. Wstaw do piekarnika i piecz przez 40-50 minut w 190 stopniach. Po tym czasie patyczkiem sprawdź czy ciasto jest gotowe!
Comments are closed.