2. Do garnka wbij żółtka, następnie dodaj cukier, całość podgrzewaj na małym ogniu przez 8-10 minut. Po tym czasie zdejmij z ognia, następnie wystudź , po czym dodaj miękkie masło i dokładnie całość wymieszaj.
3. Całość mieszaj za pomocą miksera. Odstawa na bok , następnie zacznij w kolejnym garnku przygotowywać budyń. Na początku gotuj mleko, po czym dodaj do niego cukier oraz budyń w proszku. Gotuj do momentu, aż przygotowana masa zacznie gęstnieć, po czym odstaw do ostygnięcia, następnie całość owiń folią.
4. Do garnka z wystudzonym budyniem dodawaj powoli i cały czas mieszając masę z żółtkami. W misce na sztywno ubij białka z dodatkiem cukru, po czym dodaj do ubitej piany drobno posiekane orzechy oraz mąkę. Tak przygotowane włóż do naczynia o wymiarach 22×28 ,który wyłóż papierem do pieczenia.
Comments are closed.