Pierwszym krokiem jest pokrojenie dość drobno cebuli i jej doprawienie przy wykorzystaniu octu oraz przypraw. Tak pokrojoną cebulę bierzemy i podsmażamy na patelni, aż do uzyskania złocistego koloru. Następnie bierzemy rogale i namaczamy w mleku, aż uzyskają miękkość.
Sypiemy je oregano, majerankiem, ziołami, solą oraz gałką muszkatołową. Dodajemy sproszkowane ząbki czosnku. Można dodać mięso czy też szynę lub inny dodatek tego rodzaju. Do masy dodajemy cebulę oraz 2 jajka. Całość dokładnie miksujemy i wkładamy do worków, które należy dokładnie zawiązać.
Tak przygotowane torebki zawijamy w folię i wkładamy do naczynia z wodą, w którym będziemy je piec. Przygotowane dania gotujemy po około 15 minut z każdej strony. Oczywiście należy pamiętać, aby nie przykrywać, ponieważ inaczej wypełnienie może pęknąć.
Comments are closed.