Osoby lubiące chude mięso mogą zastąpić kurczaka filetem z kurczaka. Mięso można ugotować lub udusić. Oba sposób są poprawne. Przy gotowaniu, do wody należy oczywiście dodać warzywa. Wywar, który powstanie, będzie aromatyczny i przeźroczysty.
Mięso można także dusić. Co ważne, duszenie mięsa należy wykonać na patelni, bez dodawania tłuszczu. W trakcie duszenia, do mięsa należy dodać sól, pieprz i sprasowany czosnek.
W następnym etapie mięso można pozostawić do ostygnięcia. W tym czasie należy rozpuścić żelatynę. Rozpuszczamy oczywiście w ciepłej wodzie. Ważne, by rozpuściła się całkowicie. Gdy mięso ostygnie, oddzielamy je od kości i rozdrabniamy. Następnie mieszamy dokładnie z rozpuszczoną żelatyną i płynem powstałym w trakcie duszenia mięsa lub wywarem powstałym w trakcie gotowania.
Comments are closed.