Rurki z Bitą Śmietaną – Nie zatrzymasz się na jednej.

Spośród wielu słodkości w cukierni, rurki z bitą śmietaną to prawdziwy klasyk.

 

 

Pyszne domowe nadziewane rurki, wykonasz sama z minimalnego zestawu produktów i szybciej niż trwa spacer do cukierni. Szybko i z przyjemnością zaspokoisz pragnienie słodkości domowników, nawet tych najbardziej wybrednych. Do dzieła!

 

 

SKŁADNIKI NA CIASTO
  • 250 g margaryny
  • 4 łyżki mąki
  • 3-4 żółtka
  • 250 ml kwaśnej śmietany
SKŁADNIKI NA BITĄ ŚMIETANĘ
  • 300 ml kwaśnej śmietany
  • 0,5 łyżki stołowej cukru

 

 

PRZYGOTOWANIE
1. Utrzyj margarynę z mąką. Dodaj żółtka i śmietanę, a następnie zagnieć ciasto.

2. Włóż ciasto do lodówki na 2 godziny (możesz nawet na całą noc).

 

3. Rozwałkuj cienko ciasto i pokrój w paski.

 

4. Uformuj z ciasta, wokół formy stożek.

 

5. Jeśli nie masz form, możesz je wykonać samodzielnie w domu z papieru (wystarczy nadać mu stożkowy kształt i skleić taśmą wewnątrz).

 

6. Piecz paski owinięte wokół form w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut.

 

7. Czas ubić śmietanę z cukrem. Możesz oczywiście zrobić ulubiony krem, ale z kwaśną śmietaną jest zdecydowanie szybciej i są one smaczniejsze.

 

8. Napełnij upieczone rurki bitą śmietaną i posyp cukrem pudrem.

 

Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!