Oto przepis na oryginalną pyszną przekąskę – Gdy tylko goście ją posmakują, będą chcieli dokładkę.

Jeśli masz ochotę na wyjątkową przekąskę, która nie tylko wszystkim zasmakuje ale również zaskoczy swoim smakiem to sprawdź jak przygotować rybną rolkę! 

Przepis jest bardzo prosty i z pewnością da sobie z nim radę nawet osoba, która nie posiada wielkich zdolności kulinarnych. Przekąską idealnie nadaje się na spotkanie z przyjaciółmi ale uwaga! Bardzo szybko znika ze stołu!

Składniki:

  • 3 placki tortilli,
  • 1 puszka ryby (wybierz tę, którą lubisz najbardziej),
  • 3 ugotowane na twardo jajka,
  • 100 g twardego żółtego sera,
  • 2 ząbki czosnku,
  • koperek lub pietruszka,
  • majonez do smaku.

Sposób przygotowania:

W pierwsza kolejności obierz czosnek i przeciśnij przez prasę oraz umyj koperek lub pietruszkę i drobno posiekaj. Wymieszaj te składniki ze sobą w misce i dodaj majonez.

 

Następnie ugotowane i obrane ze skórki jajka zetrzyj na tarce korzystając z grubych oczek. Możesz również rozgnieść je widelcem.

 

Podobnie musisz postąpić z serem ale tym razem zetrzyj go na drobnych oczkach tarki. W kolejnym kroku odlej sos z ryby oraz rozłóż ją na talerzu i za pomocą widelca rozgnieć na drobne kawałki. Przygotuj jeden placek tortilli i rozłóż go na stole. Podziel wcześniej przygotowany sos majonezowy na trzy porcje i jedną z nich użyj do posmarowania pierwszego placka.

 

Na placku w równomierny sposób rozłóż rozdrobnioną rybę.

 

Połóż na wierzch następny placek i po posmarowaniu sosem połóż jajka. Połóż trzeci placek tortilli, rozsmaruj ostatnia porcję sosu i posyp żółtym serem.

 

Tak przygotowane placki musisz zwinąć w rulon, aby były jak najbardziej zwarte i ściśnięte. Przygotowaną przekąskę trzeba umieścić w lodówce na około 3-4 godziny.

 

Po schłodzeniu pokrój na plasterki o grubości 1,5-2 cm i można przystąpić do degustacji! Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!