Przepis jest bardzo prosty i z pewnością da sobie z nim radę nawet osoba, która nie posiada wielkich zdolności kulinarnych. Przekąską idealnie nadaje się na spotkanie z przyjaciółmi ale uwaga! Bardzo szybko znika ze stołu!
W pierwsza kolejności obierz czosnek i przeciśnij przez prasę oraz umyj koperek lub pietruszkę i drobno posiekaj. Wymieszaj te składniki ze sobą w misce i dodaj majonez.
Następnie ugotowane i obrane ze skórki jajka zetrzyj na tarce korzystając z grubych oczek. Możesz również rozgnieść je widelcem.
Podobnie musisz postąpić z serem ale tym razem zetrzyj go na drobnych oczkach tarki. W kolejnym kroku odlej sos z ryby oraz rozłóż ją na talerzu i za pomocą widelca rozgnieć na drobne kawałki. Przygotuj jeden placek tortilli i rozłóż go na stole. Podziel wcześniej przygotowany sos majonezowy na trzy porcje i jedną z nich użyj do posmarowania pierwszego placka.
Na placku w równomierny sposób rozłóż rozdrobnioną rybę.
Połóż na wierzch następny placek i po posmarowaniu sosem połóż jajka. Połóż trzeci placek tortilli, rozsmaruj ostatnia porcję sosu i posyp żółtym serem.
Tak przygotowane placki musisz zwinąć w rulon, aby były jak najbardziej zwarte i ściśnięte. Przygotowaną przekąskę trzeba umieścić w lodówce na około 3-4 godziny.
Comments are closed.