1.Dokładnie umyj schab, następnie pokrój na plastry 1,5 cm. Przypraw solą oraz pieprzem, potem za pomocą tłuczka je dokładnie rozbij.
2. Podsmaż na patelni z dodatkiem oleju posiekany czosnek, dodaj pora białą część , który wcześniej pokrój w pół plastry. Smaż przez 10 minut, następnie odstaw na bok, aż ostygnie.
3. Żółty ser zetrzyj na drobnych oczkach za pomocą tarki, dodaj go do chłodnego pora.
4. Na rozbity plaster mięsa połóż trochę farszy, następnie zwiń dokładnie w rulon i brzegi zepnij wykałaczką.
5. Przygotowane roladki podsmaż na złoty kolor z obydwu stron.
Sos serowo- pieczarkowy
Łyżkę masła włóż do garnka, dorzuć pieczarki drobno pokrojone. Wlej około pół litra wody i gotuj do momentu wrzenia. Gdy zacznie się gotować dodaj śmietankowy serek topiony i duś przez 10 minut pod przykryciem. Po upływie tego czasu za pomocą blendera, dokładnie zblenduj na jednolity , gładki sos.
Do naczynia żaroodpornego przenieś podsmażone roladki, przygotowanym sosem dokładnie zalej i piecz przez pół godziny w 160 stopniach. Gdy roladki są soczyste oraz miękkie oznacza to, że się udały.
Życzę smacznego!
Comments are closed.