Gotowanie stało się prostsze – Sztuczki kulinarne, które nie od dziś stosuję. Każdy powinien je poznać bo są bardzo pomocne.

Do swoich kotletów wypróbuj panierki ze zmielonych krakersów i startego żółtego sera. Po smażeniu będą chrupiące i smaczne.

 

Delikatny sernik

Sernik zyska w swoim smaku jeśli w czasie pieczenia w piekarniku umieścisz naczynie z wodą pod formą z ciastem.

 

Pieczenie powinno odbywać się na małym ogniu, a gdy sernik będzie gotowy nie wyjmuj go od razu. Powinien poleżeć w piekarniku minimum 0,5 godziny.

Dwukolorowe ciasto

Efekt zebry uzyskasz, jeśli podzielisz ciasto na pół i do jednej części dodasz kakao.

 

Ta sztuczka sprawdzi się do wypieków jak również do ciast na pierogi. Dwukolorowe pierogi smakują dobrze z nadzieniem z sera lub owoców.

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!