Właśnie dlatego został przygotowany ten przepis na ogórki po węgiersku. Jest to równie pikantna co pyszna przekąska, zapewniające niepowtarzalne doznania smakowe. Przygotowanie jest bardzo szybkie i proste, a prosta lista dobrych składników sprawia, że przetwór z pewnością znajdzie swoich amatorów.
Ogórki należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Jeśli są zbyt duże, aby wejść do uprzednio wysterylizowanego słoika, odetnij końcówki i pokrój na 4 części.
Włóż po dwa ząbki czosnku, cztery goździki, łyżeczce musztardy w proszku i cztery kulki ziela angielskiego do każdego ze słoików, a następnie włóż ogórki
Do przygotowania marynaty w garnku trzeba najpierw wymieszać wodę z cukrem i solą, a następnie zagotować. Gdy już zacznie się gotować, należy wlać ocet, a później przelać ją do słoików. Mocno je zakręć i gotuj przez 5 minut w garnku z wodą.
Comments are closed.