Węgierskie chrupiące i pachnące ogórki z jednym tajnym składnikiem. Oszalałam na ich punkcie

Jeśli chcesz mieć pyszne przetwory, z których będziesz mógł korzystać w zimie, musisz poświęcić czas w ciągu lata, żeby je przygotować. Na szczęście są sposoby, które ułatwiają to zadanie, dzięki czemu nie spędzisz tyle czasu w kuchni.

Właśnie dlatego został przygotowany ten przepis na ogórki po węgiersku. Jest to równie pikantna co pyszna przekąska, zapewniające niepowtarzalne doznania smakowe. Przygotowanie jest bardzo szybkie i proste, a prosta lista dobrych składników sprawia, że przetwór z pewnością znajdzie swoich amatorów.

Składniki

Przygotowanie

Ogórki należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Jeśli są zbyt duże, aby wejść do uprzednio wysterylizowanego słoika, odetnij końcówki i pokrój na 4 części.

Włóż po dwa ząbki czosnku, cztery goździki, łyżeczce musztardy w proszku i cztery kulki ziela angielskiego do każdego ze słoików, a następnie włóż ogórki

Do przygotowania marynaty w garnku trzeba najpierw wymieszać wodę z cukrem i solą, a następnie zagotować. Gdy już zacznie się gotować, należy wlać ocet, a później przelać ją do słoików. Mocno je zakręć i gotuj przez 5 minut w garnku z wodą.

Z jednej porcji tego przepisu wyjdą trzy półlitrowe słoiki, które będą doskonałym dodatkiem do obiadu czy kolacji. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!