Ta szybka przekąska idealnie sprawdzi się jako przystawka na różnorodnych imprezach, a także jako drugie śniadanie dla dzieci. Przygotowanie jest banalnie proste i szybkie, dzięki czemu zrobisz ją w zaledwie kilka minut.
krążki z cukinii:
sos śmietanowo – ziołowy:
Nagrzej piekarnik na 150 stopni. Oczyszczone cukinie bez obierania pokrój w cieknie około jednocentymetrowe krążki. Obtocz plasterki w przygotowanej mące wymieszanej z solą i pieprzem.
Blachę do pieczenia posmaruj olejem, przykryj papierem do pieczenia lub pergaminem i układaj krążki z cukinii obok siebie i skrop je olejem słonecznikowym. Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez 20-25 minut.
W tym czasie możesz przygotować sos. Do miseczki wsyp posiekane zioła, starty lub rozgnieciony czosnek, śmietanę i sok z cytryny. Składniki wymieszaj i odstaw do lodówki do momentu podania.
Comments are closed.