Przepis nie wymaga żadnych trudno dostępnych składników, po prostu, jedyne, co musisz robić, to jeść rosół. Ile razy? Dwa dni w tygodniu i co najważniejsze, dni te muszą następować jeden po drugim, czyli np. środa i czwartek. Trzeba również zachować przerwę, np. czwartek i niedziela.
Do zrobienia bulionu możesz wykorzystać każde mięso, po prostu wybierz te, które najbardziej lubisz. Jednak niezależnie, czy będzie to kurczak, indyk czy mięso wołowe, pamiętaj, żeby wybrać kawałek z kośćmi i żeby tak też je gotować. Dlaczego są one tak ważne.
Dzięki temu, bulion będzie zawierał w sobie dużą dawkę kolagenu, zawartemu w kościach. Jak działa kolagen, wszyscy wiedzą. Nie tylko spłyca lub nawet zwalcza zmarszczki, ale również ma dobry wpływ na stawy, wzmacniając je. W procesie chudnięcia pozwala on na efektywną walkę z rozstępami, dzięki czemu nie będziesz musiała się martwić o elastyczność skóry.
Zacznijmy od tego, że gotuje się on dość długo. Jeśli natomiast użyjesz szybkowaru, możesz skrócić ten proces nawet o 2 godziny. Jeśli wybierzesz tradycyjną metodę, gotowanie potrwa ok 3-4 godziny.
Comments are closed.